Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

2011. március 27., vasárnap

Neuert csak akkor érdekli a külföld, ha vakációzik

Angol sajtóinformációk szerint a múlt heti Leverkusen – Schalke rangadót a Manchester United képviselői is a helyszínen tekintették meg, és elképzelhető, hogy Manuel Neuert vagy René Adlert figyelték. Ugyanakkor az sem zárható ki, az angolok mindkét tehetséges kapus miatt utaztak Németországba. A hírről Manuel Neuer fejtette ki véleményét a Kickernek, és elmondta: nem akar mindenáron külföldre igazolni.


A téli és a nyári szünet alkalmával kétszer is van egy évben alkalmam külföldre utazni. Hogy labdarúgóként muszáj lenne kipróbálni magad légiósként? Vannak, akik szerint igen, én azonban nem tartozom közéjük” – mondta Neuer.

Egy másik cél viszont sokkal jobban izgatja a 24 éves kapust.

„Pályafutásom során egyszer mindenképpen német bajnok akarok lenni” – jelentette ki, arról azonban nem árult el konkrétumot a Bayern Münchennel már hónapok óta szóba hozott Neuer, hogy ezt a sikert melyik csapattal akarja elérni.

A bajor szurkolók a Schalke és a Bayern Német Kupa elődöntőjén a leigazolása ellen tüntettek, de később rengeteg levelet kapott müncheni szimpatizánsoktól, akik bocsánatot kértek az eset miatt. Ezután a Bayern vezetősége is megjegyezte, hogy rekorbajnok táborának csak egy kis része nem örülne az érkezésének.

„Sokkal jobb lenne, ha ilyenek egyáltalán nem történnének” – fogalmazta meg érzéseit a német válogatottban is első számú kapus Neuer.

Ralf Rangnick, a Schalke új edzője természetesen szívesen tudná hosszú ideig csapatában Neuert, akinek jelenlegi szerződése 2012 nyaráig szól, de a klub már elkezdte a tárgyalásokat a játékossal.

„A megbeszéléseknek mindig van értelme, hiszen így tudhatjuk meg, mit akar a másik” – hangsúlyozta a kapus.

A Királykékek játékospolitikája mindenesetre hagy némi kívánnivalót maga után a gelsenkircheni szurkolók szerint. A klub nem csak Mesut Özilről mondott le könnyelműen, aki a Werder Bremen után ma már a Real Madrid sztárja, hanem a nürnbergi Gündoganról is, aki szintén Schalke-nevelés és kitűnő teljesítményt nyújt új csapatában.

„Ha az ember arra gondol, hogy ezek a játékosok miket érnek el, bizony elfogja a méreg” – bosszankodott Neuer is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése