Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

2011. március 26., szombat

Ribéryt kifütyülték, pedig nagyon igyekezett

A francia labdarúgó-válogatott 2–0-ra győzött idegenben Luxemburg ellen a 2012-es Európa-bajnokság D-csoportjának péntek esti mérkőzésén.


Az első huszonöt percben egyetlen említésre méltó akció sem futott a pályán, ami elsősorban a franciák játékának fantáziátlanságáról árulkodott – a luxemburgiak ugyanis nem nagyon akartak kimozdulni a saját térfelükről.



Az első kapura tartó labdából aztán gól született: Samir Nasri – ezen az estén ő volt a francia csapatkapitány, Laurent Blanc alatt ő az ötödik „karszalagos” – balról, szabadrúgásból lőtte középre a labdát, és Philippe Mexes a 11-es pontról a hálóba fejelt. 0–1
Mexes az első védő, aki Blanc kapitányi korszakában gólt szerzett a francia válogatottban, méghozzá fejesből – ilyesmire másfél éve nem voltak képesek a „kékek”! A játékrész hajrájában Bacary Sagna és Karim Benzema veszélyeztetett, egyikük lövéséből sem született gól.
A második félidőben is meglehetősen eseménytelen volt a játék, ám a franciák sikeréhez nem férhetett kétség. Különösen, hogy a 72. percben Yoann Gourcuff révén megszületett a második gól – a középpályás Franck Ribéry beadása után lőtt a hazai kapuba. 0–2
A „kékek” nem villogtak, talán csak a vb-sztrájk utáni hosszú eltiltását letöltő két játékos, a bemutatáskor kifütyült Patrice Evra és Franck Ribéry igyekezete dicsérhető – a kevés veszélyes francia támadásban rendszerint benne volt a Bayern játékmestere.
Egy statisztikai érdekesség: Benzema a franciák legutóbbi három mérkőzésén a kapuba talált, a David Trezegzet 2003-as hasonló bravúrja óta leghosszabb ilyen francia sorozat most megszakadt.
A két csapatnak ez volt a 16. mérkőzése, a franciák 15. alkalommal győztek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése