Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

2011. február 12., szombat

Rooney sokáig eltűnt, majd szenzációs ollózással derbit döntött

A Manchester City David Silva vezérletével többet támadott, és több helyzetet is kialakított a Manchester United elleni városi derbin, de kevesebb gólt szerzett... A „vörös ördögök" két klasszis megoldásnak – Nani kiugrásának és Rooney fantasztikus ollózásának – köszönhetően 2–1-re győztek.


Egy Manchester United–Manchester City meccs mindig rangadó, akkor meg főleg az, ha a „vörös ördögök" vezetik a bajnokságot, a „kékek" pedig ötpontos hátrányból követik őket a harmadik helyen.



A két csapat ma délutáni derbije előtt a City menedzsere, Roberto Mancini kijelentette: „Szeretek az Old Traffordon játszani." A szakember lelkesedése pedig az első félidőben sokáig a csapatára is átragadt.
Elsősorban a spanyol szélsőre, a nyáron szerződtetett David Silvára, akinek ez volt a második bajnoki meccse (az őszi 0–0-s találkozót végigjátszotta) a Manchester United ellen, az Old Traffordon meg az első, és rögtön bevéshette volna magát a hazai szurkolók rossz emlékeibe.
A spanyol középpályás már a 4. percben megszerezhette volna a vezetést a Citynek Carlos Tévez passzából, de jobb szélről leadott lövése a hosszú sarok mellett hagyta el a játékteret. Nem ez volt az egyetlen villanása Silvának az első félidőben: egy ízben Yaya Tourét indította remek ütemben (az elefántcsontparti beadásánál Nemanja Vidics mentett), majd volt egy lövése is, amelyet Patrice Evra blokkolt. Silván kívül az Old Traffordon szintén első meccsét játszó Alekszandar Kolarovnak is volt egy veszélyes kísérlete.
Ami a Citynek és spanyol szélsőjének több próbálkozásból sem jött össze, az a Manchester Unitednek elsőre sikerült a félidő hajrájában: Ryan Giggs kiugratásával Nani kilépett, és Joe Hart mellett higgadtan a bal alsóba gurított. 1–0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése