Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

2011. február 27., vasárnap

Hajnal-gól és tízemberes stuttgarti siker Frankfurtban

Hajnal Tamás góllal vette ki a részét a VfB Stuttgart kétgólos frankfurti győzelméből a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 24. fordulójában. Az Eintracht hiába játszott a 16. perctől emberelőnyben, kikapott. A forduló utolsó találkozóján, vasárnap késő délután a Leverkusen kétgólos előny megszerzése után döntetlent ért el Brémában.




Az első említésre méltó esemény az összecsapáson a 16. percben történt, amikor egy szabadrúgáshoz készülve a hazaiak tizenhatosának vonalán állva a tömörülésben Matthieu Delpierre minden előzmény nélkül látványosan alkarral mellkason vágta Maik Franzot, így a vendégek csapatkapitánya kénytelen volt idő előtt elhagyni a pályát.





Mondjuk ehhez pár perces közjáték is szükségeltetett, lévén a játékvezető először az eset közelében álló, bár a ma született bárányhoz hasonlóan teljesen ártatlan holland légióst, Khalid Boulahrouzt állította ki. Mindkét csapat tagjai erősen győzködték ítéletének megváltoztatására. Végeredményben sikerrel...
A folytatásra Okazaki Sindzsi ziccere és Teofanisz Gekasz ívelt fejese jutott, ám előbb a hazai kaput védő Ralf Fährmann, majd az utóbb a mérkőzés legjobbjának bizonyuló vendégkapus, Sven Ulreich is szépen hárított.
A második felvonásban mezőnyfölényben játszottak a hazaiak – húsz alkalommal találták el a meccsen a kaput, míg a vendégek csak négyszer –, de a stuttgarti védelem jól zárt és kapusuk is nagyszerűen teljesített.
A stuttgartiak a kontrákra rendezkedtek be és a második félidő közepén négy perc alatt eldöntötték a találkozót. A 64. percben a duplán élelmes Martin Harnik volt dicsérhető, aki előbb gyorsan elvégzett egy kezezés utáni szabadrúgást – a komplett frankfurti védelem csak lesett –, majd a kapusról kipattanót váltotta gólra. (0–1)
A 68. percben a középpályán jól robotoló Hajnaltól indult az akció, aki nagyszerűen ugratta ki Zdravko Kuzmanovicsot. Utóbbit ugyan üggyel-bajjal szerelni tudták, ám a felpörgő labda az akciót középen nagy lendülettel kísérő Hajnal felé szállt, aki tizenkét méterről kapásból átemelte a kifutó Fährmannt.(0–2)

A hátralévő közel huszonöt perc elméletben még sok mindenre elég lehetett volna, ám az Eintracht ezen az összecsapáson is el volt átkozva, mert a vendégvédelem – kapusával az élen – tökéletesen teljesített.
A két csapat legutóbbi hét, egymás elleni találkozóján nem kapott ki a Stuttgart, míg Hajnal először volt bajnokin eredményes a csapat színeiben. A Bundesligában viszont nem: a magyar válogatott középpályás – akit a 80. percben cseréltek le – a kilencvenhatodik német élvonalbeli fellépésén a  tizennegyedik gólját szerezte.
A VfB két vesztes találkozó után tudott nyerni – ráadásul a Nürnbergtől és a Leverkusentől is négy-négy gólt kapott –, míg a Frankfurt rossz szériája tovább folytatódik. Az Eintracht zsinórban a hetedik mérkőzésén nem szerzett gólt, miközben hatszor kikapott, és csak egy erőpróbát tudott gól nélküli döntetlenre menteni...

A Bayer a 67. percben kétgólos előnye tudatában szinte már zsebben érezhette a három pontot, ám a hajrában a brémaiak nagyot alkottak. A házigazdák előbb egy öngóllal szépítettek a 82. percben, majd öt perccel később emberelőnybe kerültek, miután Arturo Vidal kapta meg második sárga-, így első piros lapját. A brémaiak egy jobb oldali beadás után aztán egyenlítettek a 91. percben egalizáltak: Sebastian Prödl érkezett jó ütemben a hosszún Aaron Hunt beadására, és szép gólt fejelt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése