Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

2011. február 12., szombat

„Robbery” a pályán, kiütéses Bayern-siker

Összeállt „Robbery" – tehán Arjen Robben és Franck Ribéry párosa a Bayern Münchennél –, és a német rekordbajnok simán nyert is a Bundesliga 22. fordulójában. A Bayern a remeklő Robben vezérletével 4–0-ra kiütötte a Hoffenheimet, Hajnal Tamás kezdő volt, de csapata, a Stuttgart súlyos vereséget szenvedett. A Hamburg elrontotta Pierre Littbarski wolfsburgi bemutatkozását, nyert a Leverkusen és a Schalke, a Mönchengladbach meg lassan reménytelen helyzetbe kerül.


A Bayern München úgy kezdett, ahogy az 1. FC Köln ellen is: gyorsan kétgólos előnyt kovácsolt. A bajorok villámstartot vettek a 2. percben, Thomas Müller Arjen Robbent futtatta, aki pontosan adott be, Mario Gomez pedig ziccerben érkezett és be is lőtte azt – ez volt a kitűnő formában futballozó csatár 17. szezonbeli gólja.



Tizenöt perc után 2–0-t mutatott az Allianz Arena eredményjelzője. Vorsah hatalmasat hibázott saját térfelén a labdakihozatalnál, Müller megindult, majd Ribéry előtt adódott lehetőség. A francia első kísérlete lepattant, a második azonban már okos visszapassz volt Müllernek, aki magabiztosan értékesítette is a helyzetet.
A Bayern teljesen megérdemelten vezetett, első számú feladata az volt, hogy elkerülje az előző heti összeomlás megismétlését – akkor a Köln a második félidőben fordítani tudott 0–2-ről. Most szó sem lehetett erről, a rekordbajnok uralta a mérkőzést és növelni is tudta előnyét: a 63. percben Robben szerezte meg a harmadikat, miután jobbról középre húzott Compper mellett és a hálóba lőtt. Nem volt még vége a holland szélső show-jának: a 81. percben Robben Ribéry mintaszerű labdáját követően lépett egyet befelé, majd gyönyörű mozdulattal a hosszú felső sarokba tekert – 4–0, és ez a végeredmény is.
Hajnal Tamás a Stuttgart kezdőcsapatában kapott helyet a Nürnberg ellen, de a kiesés ellen küzdő svábokon semmi és senki nem tudott segíteni. Az 1. FCN végig kézben tartva a mérkőzést simán nyert 4–1-re, a stuttgartiak tulajdonképpen csak Funk közvetlenül a szünet előtt szerzett gólja után reménykedhettek egy kicsit. Most viszont nem sikerült 0–2-ről 3–2-re fordítani, mint Mönchengladbachban – a VfB maradt utolsó előtti, Hajnalt a 72. percben cserélték le.
Az élcsoportból simán nyert Rolfes, Renato Augusto és Balitsch góljával a Bayer Leverkusen, mely Frankfurtból hozta el a három pontot. A Schalke most sem kényeztette el a szurkolóit, de Jefferson Farfán találatával nyert: a perui csatárt Raúl ugratta ki a győztes gól előtt. A válogatottban villogó Klaas-Jan Huntelaar bajnoki góltalansági szériája mindenesetre folytatódott...
A Mönchengladbach egy héten belül második kiesési helyosztóját bukta el, és a fehér-zöld-feketéknek egyre sötétebb a jövő: Igor De Camargo ugyan már a 9. percben vezetést szerzett a 'Gladbachnak, de a 21.-ben kapott egy piros lapot is, és a St. Pauli kihasználta az emberelőnyt. Max Kruse a szünet előtt egyenlített, majd az 53. és az 58. perc között Asamoah és Lehmann találatával döntöttek a hamburgi barna-fehérek. Asamoah egy rekordot is beállított, mert lecserélték – immár 128. alkalommal a Bundesliga-karrierje során. Alighanem a szezon során összejön a rekorddöntés is.
Hogy a St. Pauli-szurkolóknak ne legyen száz százalékig jó napja, arról a városi rivális HSV gondoskodott: a nagyobbik hamburgi csapat Mladen Petric góljával elszúrta Pierre Littbarski wolfsburgi vezetőedzői bemutatkozását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése