Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

2011. február 7., hétfő

C. Ronaldo megint beírta nevét a Real történelemkönyvébe

Két góllal vette ki a részét a Real Sociead felett aratott háromgólos (4–1) bajnoki győzelemből Cristiano Ronaldo, a Real Madrid labdarúgócsapatának portugál aranylabdása. Jorge Valdano, a klub általános igazgatója nem is spórolt a dicsérő szavakkal. Nem véletlen: a klub fényes történelme során a portugálnál még senki sem érte el gyorsabban az ötvengólos álomhatárt a bajnokságban.


Pedig nem kevesen és nem kis csillagok próbálkoztak vele, a számunkra különösen is szép emlékeket ébresztő Puskás Ferenc mellett Di Stéfano, Pahino, Hugo Sánchez, Raúl, Ronaldo és Van Nistelrooy is gólok tucatjaival szállt be ebbe a nemes küzdelembe, de a portugál utód mindannyiuknál gyorsabbnak bizonyult.



Cristiano Ronaldo már egy hónapja elérkezett a bűvös határhoz, de akkor picit megtorpant. Ez érezhető volt csapata teljesítményén is… Legutóbb január 9-én, a Villarreal ellen szerzett gólt a bajnokságban, vasárnap a Real Sociedad ellen azonban kétszer is eredményes volt, így ünnepelve meg 26. születésnapját, amely történetesen a mérkőzés előtti napra, szombatra esett.
„Esetében annak van hírértéke, ha nem szerez gólt. Cristianót nem cserélném el senkire. Jobb, mint Messi, azt hiszem, ő a huszonegyedik század Di Stéfanója, mert ugyanazt a mezt viseli” – mondta a klub egykori légiósa, az 1986-ban világbajnoki címet szerző argentin válogatott csatára, aki azért nem feledkezett meg a barcelonai honfitársról sem.
„A spanyol bajnokság privilégiuma, hogy ezek a játékosok a mindennapok szerves részeivé váltak” – utalt az argentin klubvezető Cristiano Ronaldo és Lionel Messi páratlan szezonjára.
A Real Madrid támadója 25 – egyes források szerint továbbra is még csak 24 – gólnál jár a szezonban, a Barcelona kiválósága 24-nél.
„Fantasztikus szezont fut – mondta honfitársáról a madridi csapat vezetőedzője, José Mourinho. – Minden mérkőzésen saját képességeinek maximumát nyújtja, mindezt a csapatért. Készülnek rá a riválisok, de nem gyakran próbálkoznak meg a szabályos szereléssel, mert annyira tartanak tőle. Közben azért sokat kap az ellenfelektől, de mivel testileg és lelkileg is erős, képes folyamatosan ezen a szinten teljesíteni.”
A portugál egyik nyíltan felvállalt célja, hogy 38 gól fölé jusson a bajnokságban, megdöntve ezzel Telmo Zarrának (Athletic Bilbao) az 1950–1951-es és Hugo Sáncheznek (Real Madrid) az 1989–1990-es idényben elért csúcsát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése