Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

2011. február 7., hétfő

A Liverpool bosszút állt a Chelsea-n Torresért

Fernando Torres bemutatkozott a Chelsea-ben, de nagyjából ennyi öröme lehetett a spanyolnak korábbi csapata, a Liverpool elleni mérkőzésen. Az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának rangadóját ugyanis a „vörösök" nyerték, Raul Meireles 69. percben szerzett találatának köszönhetően. A Chelsea már hetedik vereségét szenvedte el a szezonban.



Forgatókönyvbe illő, hogy Torres épp korábbi csapata ellen mutatkozott be a Chelsea kék mezében, míg a spanyol pótlására érkező Luis Suárez már szerdán debütált a Poolban, ráadásul rögtön góllal tette ezt, így némiképp meglepő, hogy az uruguayi ezúttal csak a kispadon kezdett a Stamford Bridge-n.
Az első félidő alapján nem igazán működött a hazaiaknál az Anelka-Torres-Drogba hármas elől támadásban, a liverpooliak jól megszűrték a Chelsea támadásait. Bár Torres már a második percben betalálhatott volna Maxi Rodriguez labdaeladása után, de az égbe lőtt. A spanyol ezután többször is nem találta az összhangot a társaival, ennek pedig rossz passzok lettek az eredményei.
Az első félóra végén aztán Drogba indításával lépett ki Torres, de a becsúszó Jamie Carragher blokkolta a lövését. A túloldalon még ennél is nagyobb lehetőség maradt ki: Steven Gerrard került helyzetbe a Chelsea büntetőterületének bal oldalán, de eltörte a labdát, ami így lett volna jó a hosszún érkező Maxinak, aki viszont a kapu torkából a lécre belsőzött!
A folytatásban sem bővelkedtek a helyzetek: a Chelsea játékából úgy tűnt, teljesen hiányzik a kreativitás. Talán ennek is volt betudható, hogy Carlo Ancelotti behozta Salomon Kalout, aki Torrest váltotta. Látványos hatása ennek sem lett a hazaiak játékára, ráadásul a 69. percben megszerezte a vezetést a Pool.

Gerrard ment el a jobb oldalon, beadása után Cech megtorpant, a labda elsuhant Dirk Kuyt és Braniszlav Ivanovics előtt, az érkező Raul Meireles pedig a kapu bal oldalába lőtt (0–1). Ez volt Meireles negyedik találata az új menedzser, Kenny Dalglish érkezése óta.
A folytatásban pályára lépett Florent Malouda és David Luiz is, a Chelsea pedig próbálkozott rendületlenül, de a "vörösök" kihúzták a hátra levő időszakot. A Liverpool 1–0-s győzelmével méltó bosszút állt Torres elcsábításáért. 
Érdekesség, hogy Roman Abramovics 2003-as érkezése óta a Liverpool az első csapat, amelyik egy szezonon belül oda-vissza legyőzte a "kékeket". 
Liverpool: Reina – Carragher, Skrtel, Agger – Kelly, Johnson, Gerrard, Lucas –Maxi (Fabio Aurelio, 75.), Meireles (Poulsen, 84.) – Kuyt.
 G.: Meireles (69.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése