Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

2011. március 13., vasárnap

Rudolf gólja egy pontot ért a listavezető Milan ellen

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 29. fordulójában a sereghajtó Bari Rudolf Gergely találatával 1–1-es döntetlent ért el a listavezető AC Milan ellen. A magyar támadó az első félidő végén volt eredményes, Antonio Cassano a 82. percben egalizált.


Vasárnap ebédidőben a listavezető AC Milan hazai pályán fogadta a sereghajtó Barit. Feltehetőleg nincs olyan fogadóiroda Olaszországban, amely a meccs előtt ne „országos egyesként" adta volna az oddsokat. Rudolf Gergely hosszú idő után ismét kezdőként kapott szerepet a Bariban.



A papírformának megfelelően a Milan hamar magához ragadta a kezdeményezést, de ez csupán kisebb helyzetekre volt elég az első félidőben. Az egyetlen nagyobb hazai helyzetre a 27. percig kellett várni, amikor Zlatan Ibrahimovic tizenhat méterről szabadrúgásból leadott bombájánál Jean-Francois Gillet, a vendégek kapusa hatalmas bravúrral kiütötte a bivalyerős löketet.
A 39. percben aztán bekövetkezett, amire talán senki sem számított – legfeljebb Rudolf Gergelyrajongói és a legelvakultabb Bari-drukkerek –, a magyar válogatott támadója ugyanis megszerezte csapatának a vezetést.  Sergio Almirón végezhetett el szabadrúgást, ám lövés helyett okosan indította a védőitől kiválóan elszakadó Rudolfot, aki egy átvétel után jobbal a hosszú alsó sarokba lőtt. A vetődő Abbiati kapus nem tudta elérni a labdát (0–1).
Mindössze harminc másodpercre volt szüksége a Milannak, hogy a második félidőben betaláljon ellenfele kapujába, azonban a játékvezető les miatt nem adta meg Robinho gólját, aki Ibrahimovic fejesét pofozta közelről a kapuba. Negyedórával később ezúttal a svéd „óriás" lőtt gólt tizenegy méterről, de Christian Brighi játékvezető ezt sem adta meg, ráadásul Ibrának egy sárgát is kiosztott szándékos kezezés miatt.
A folytatásban Ibrahimovic volt a főszereplő: számos kihagyott ziccere után elvesztette a fejét, és gyomorba vágta Marco Rossit, amiért a játékvezető felmutatta neki a piros lapot, így a svéd idő előtt mehetett zuhanyozni, a Milan pedig emberhátrányban volt kénytelen tovább támadni az addig is rendkívül fegyelmezetten védekező Bari ellen.
Úgy tűnt, Ibra kiválása sem szegte kedvét a Milannak, sőt, a 82. percben Luca Antonini beadása után a csereként beállt Antonio Cassano remekül helyezett nevelőegyesülete kapujába egy védő lábai között(1–1). Nem sokkal ezután Christian Abbiatinak kellett bemutatnia egy kisebb bravúrt egy átlövést követően, majd ugyanezt megtette Gillet kapus is Thiago Silva távoli bombájánál, valamint Ignazio Abate próbálkozásánál.
A tíz emberrel játszó Milan így legalább az egyik pontot megmentette, előnye ezzel továbbra is öt pont a pénteken szintén 1–1-es döntetlent játszó Internazionaléval szemben. Rudolf Gergely a Juventus után a Milan ellen is eredményes volt a Bari mezében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése