Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

2011. március 12., szombat

Újra ki Robbanó formában a Bayern München

Jókora meglepetésre a listavezető Borussia Dortmund 1–0-s vereséget szenvedett a Hoffenheim vendégeként a német labdarúgó-bajnokság élvonalának 26. fordulójában. A Bayern München ellenben hatalmas győzelmet aratott: Arjen Robben mesterhármasának is köszönhetően 6–0-ra tönkreverte a Hamburgot.



A Hoffenheim próbálta megtréfálni a bajnoki cím felé menetelő Borussia Dortmundot. A küldetés pedig sikerrel járt, annak ellenére, hogy az első félidőben a gólok és a nagy helyzetek is elmaradtak.
A szünet után azonban alig telt el negyedóra, és megszerezte a vezetést a hazai csapat. Vedad Ibisevic kapta vissza a labdát Andreas Becktől, majd lőtt közelről a kapuba – felébresztve a kissé lagymatagon futballozó listavezetőt. A folyatásban nem tudott újítani a BVB, amely ezúttal pont nélkül távozott Hoffenheimből.
„Ez a Hoffenheim legjobb alkalma arra, hogy egyenesbe hozza az idényét, ezért vigyáznunk kell” – mondta a találkozó előtt Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője. S igaza lett…
A Bayern München a hét elején bejelentette, hogy a szezon végén távozik az előző idényben a csapatot a Bajnokok Ligája döntőjébe vezető Louis van Gaal. A holland szakember – akinek német sajtóhírek szerint Jupp Heynckes lesz az utódja –  úgy fogalmazott, a „főbejáraton” szeretne távozni. De ehhez mindenképpen BL-t érő hely kiharcolására van szükség!
Bár a legrangosabb kupasorozat nyolcaddöntőjében remekül áll a csapat (az Inter ellen 1–0-ra nyert az „odavágón”), a BL megnyerésénél lehet, hogy egyszerűbb feladat számára a bajnokságban odaérni a dobogóra. Ebben a menetelésben pedig sokat segíthet a mai, Hamburg elleni mészárlás: a 6–0-s győzelem!
A gólgyártást egészen a 40. percig nem kezdte el a Bayern, ekkor azonban Arjen Robben éles szögből felvarrta a labdát a rövid felsőbe. A 2. félidő elején szintén Robben volt eredményes: kapu elé ívelt szabadrúgásába senki sem ért bele, így a labda a hosszú sarokba pattant. Nem sokkal később pedig Franck Ribéry passza után találta meg a holland szélső a hamburgi védők között a kapuba vezető utat – a labda számára.
Az előkészítésben remeklő francia a 64. percben a gólszerzők listájára is feliratkozott, miután ziccerben remekül átemelte a labdát Frank Rost kapus fölött. Az előkészítő Robben volt. Végül Thomas Müller találatának és Heiko Westermann öngóljának köszönhetően fél tucatnál állt meg a Bayern.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése